Afbeelding

Zwolse Harmonie viert jubileum met speciaal concert

· leestijd 1 minuut Cultuur

De Zwolse Harmonie (voorheen de PTT-Harmonie) bestaat dit jaar 90 jaar! Ter ere daarvan geeft het orkest een JUBILEUMCONCERT

Harmonie-orkest

Iedere vrijdagavond komen ongeveer 25 enthousiaste leden bij elkaar in het verenigingsgebouw Domuscia (aan de Radewijnsstraat 10 in Dieze) om samen uiteenlopende muziekstukken te repeteren. Het harmonieorkest staat nu onder leiding van dirigent Henrite Rusch. Het orkest geeft 4 tot 5 optredens per jaar waaronder elk jaar een wat groter opgezet voorjaarsconcert. Dit voorjaar is dat dus een speciale jubileumeditie.

Jubileumconcert

Het concert vindt plaats op zaterdagavond 24 maart in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel (naast de Turfmarkt) te Zwolle. Bezoekers zijn welkom vanaf 19.15 uur en het concert begint om 19.45 uur .

Muziek van de afgelopen 90 jaar

Tijdens de avond krijgt het publiek een grote variatie uit de afgelopen 90 jaar muziek voorgeschoteld. Vele stukken zullen bij zowel de jonge als ook oudere luisteraar ongetwijfeld heel bekend in de oren klinken. Denk bijvoorbeeld aan de Boléro van Ravel (uit het oprichtingsjaar 1928), Rock-'n-roll uit de jaren '50 en filmmuziek uit de jaren '70 en '90. Maar ook de themamuziek van Game of Thrones, de hit-tv-serie van nú, komt voorbij.

Miriam Venema

Gastmuzikant is de Zwolse zangeres en actrice Miriam Venema. Zij begeleidt enkele muziekstukken. Miriam heeft onder andere meegespeeld in de succesvolle musicals Soldaat van Oranje en Warhorse.

Kaarten

Kaarten à €10,00 (voor kinderen t/m 17 jaar € 5,00) voor deze avond zijn in de voorverkoop te reserveren via zwolseharmonie@outlook.com of via één van de leden. Voor oud-leden geldt een speciaal tarief van € 5,00 Kaarten aan de deur kosten € 12,50 (voor kinderen t/m 17 jaar € 6,50).

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30