OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pronklinnenkabinet in Vrouwenhuis

Algemeen

BINNENSTAD - Op zaterdag 17 maart vindt in museum Het Vrouwenhuis aan de Melkmarkt 53 om 15.00 uur weer een speciale ontvangst plaats met een bezoek aan het pronklinnenkabinet en de kleerzolder.

De ontvangst begint met thee in de regentenkamer. Aansluitend volgt een bezoek aan het pronklinnenkabinet met de prachtige uitzet. Daarna gaat men naar de zeventiende-eeuwse kleerzolder van het Vrouwenhuis waar het textiel door ingehuurd personeel gedroogd, gestreken of alleen maar gelucht werd. De bijeenkomst duurt 55 minuten en er kunnen vijftien personen mee die allen goed ter been moeten zijn. Het begint om 15.00 uur en de ingang is aan de Voorstraat 46. De entree bedraagt 6 euro per persoon. Reserveren kan via telefoonnummer 038-4224823.

Het (Oude) Vrouwenhuis werd in 1742 gesticht door de welgestelde Aleida Greve (1670-1742) die bij testament heeft bepaald dat na haar dood haar huis tot een hofje voor bejaarde vrouwen moest worden bestemd. Tot 1984 werd het door bejaarde dames bewoond. Vanaf1987 is de begane grond een museum en opengesteld voor het publiek. Het Vrouwenhuis is het laatste oude hofje in Zwolle dat het oorspronkelijke pand bezit en voor een deel nog wordt bewoond.