Nog even nagenieten van de schaatsgekte in Zwolle.

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Ook de Zwolse huidtherapeuten, Michelle en Anouk, hebben zich afgelopen weekend op de schaatsen gewaagd. Ze gingen het ijs op om de schaatser opheldering te geven over de vraag of laserontharing pijnlijk is. Deze vraag komt dagelijks aan de orde tijdens de consulten in hun kliniek.

Hoe werkt laserontharing en is het pijnlijk?

Om maar met de deur in huis te vallen: ‘pijnloos ontharen bestaat niet!’ De warmte van de laser voel je, maar door het unieke luchtkoelsysteem wat de opperhuid beschermt tegen een mogelijke verbranding werkt het ook als een soort verdovingseffect. Denk maar aan de ijskou van afgelopen weekend op de schaatsen. Zo koud voelt de koeling. Gelukkig is dit ijskoude gevoel kortdurend op de huid en ervaar je daardoor geen bijwerkingen van het laserontharen. Hoe fijn is dat!

Waar het allemaal begint met het ontstaan van haren en hoe het verloop is door de tijd

Ongewenste haargroei of het verminderen van overbeharing is een issue waar veel vrouwen, maar ook mannen mee te maken hebben. Een ongewoon beharingspatroon kan variëren van een stukje overbeharing binnen het normale beharingspatroon (hypertrichose) of een overbeharing met een wat meer mannelijk patroon (hirsutisme). Beide varianten komen dagelijks voorbij in de kliniek.

Al vroeg in de puberteit ontstaat er lichaamsbeharing. Dat gebeurt vooral onder de oksels, in de schaamstreek en op de (onder)benen. In het begin groeien er lichtgekleurde haartjes die uiteindelijk langer en donkerder worden. Tijdens de ontwikkeling van een jonge vrouw zien we naast een toegenomen lichaamsbeharing binnen het normale patroon ook weleens gynaecologische problemen waarbij de haargroei andere vormen gaat aannemen. Daarnaast kunnen er ook puistjes ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan overbeharing bij het Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS). Ook na zwangerschappen zien we een haargroei veranderen. De haren kunnen stugger en dikker worden of in lengte toenemen of ineens op plekken ontstaan waar je nooit beharing had. Dit kan leiden tot scheerirritatie en ingegroeide haren wat naast een hoop frustratie ook onzekerheid met zich mee kan brengen.

Sabine deelt haar ervaring met u over laserontharing van de onderbenen, oksels en bikinilijn en het positieve effect op haar klachten.

“Ik ben naar de laserkliniek Zwolle gekomen omdat ik van de haren van mijn onderbenen wil afkomen. In merkte in mijn puberteit dat ik last kreeg van haar op mijn onderbenen en zeker na mijn tweede zwangerschap werden de haren stugger. Door al het scheren kreeg ik ook meer last van huidirritatie en wilde er daarom gewoon vanaf zijn!”

Maak gebruik van de lente actie laserontharing bij Laserkliniek Zwolle Laserontharing van oksels en bikinilijn & onderbenen
van € 450,- naar € 350,- p.b.

Vraag naar de mogelijkheden in een gratis en vrijblijvend consult met één van onze huidtherapeuten.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden