Super schiet Zwolsche Boys met wereldgoal naar winst tegen ZAC

ZWOLLE - Net als in de eerste seizoenshelft heeft Zwolsche Boys de derby met ZAC gewonnen. Op eigen veld waren de groenwitten met 2-1 te sterk voor ZAC.

Boys had aanvankelijk moeite met het 4-4-2-systeem van ZAC, maar de beste kansen waren toch voor de thuisploeg. Lodewijk de Vries schoot van dichtbij op de paal na een prima voorzet van de opgestoomde linksback Ginaro van Deventer. Aan de andere kant waren Bart Milanus en Robbin Bastiaan dreigend en een paar keer ook gevaarlijk. Milanus kreeg na een doorkopbal van Bastiaan de grootste kans, maar faalde één-op-één met de keeper.

Vijf minuten voor rust kreeg De Vries de bal op een presenteerblaadje na een slippertje van Joris Schunselaar. Veel makkelijkere goals zal de goalgetter, die na dit seizoen afzwaait, niet gemaakt hebben. Amper drie minuten later kwam ZAC alweer langszij. Een corner van Joey Groen vloog er ineens in. Protesten van Boys, die een overtreding op hun keeper claimden, werden weggewuifd. Een enigszins gelukkige goal, maar op basis van het vertoonde spel zeker niet onverdiend.

Het werd de wedstrijd van Roy Super. De iets naar voren geschoven centrale verdediger kroonde zich tot matchwinner met een geweldige volley van bijna dertig meter. Super nam na 55 minuten spelen een afvallende bal ineens op zijn slof, raakte hem perfect, en liet de keeper kansloos. De bal zeilde in de linker bovenhoek.

ZAC drong aan, maar Zwolsche Boys verzuimde het duel in de omschakeling te beslissen. Het bleef bij 2-1. Een bittere pil voor de jonge formatie van trainer John Beijen, die het na afloop aan de stok had met Boys-keeper Nick Bouwman. Wat er precies aan de hand was, is onduidelijk, maar Beijen werd door spelers van Boys weggehouden bij Bouwman. Het verlies viel de Zwolse trainer zwaar. Voor de tweede keer dit seizoen heeft Beijen een nederlaag moeten slikken tegen de club waar hij zo lang deel van uitmaakte, eerst als speler en later als trainer.