MR4U: ‘Laat de WOZ-waarde controleren’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

In de afgelopen week zijn de gemeentelijke aanslagen in de gemeente Zwolle verstuurd met daarop vermeld de nieuwe WOZ-waarde van de woning. Deze WOZ-waarde is belangrijk, het bepaalt de hoogte van diverse belastingen die worden geheven door zowel gemeente, waterschap als het Rijk.

Let daarom goed op of de WOZ-waarde niet te hoog is vastgesteld. Hoe lager de WOZ-waarde hoe minder belasting je betaalt. Fiscaal-juridisch adviesbureau MR4U controleert elk jaar jouw WOZ-waarde en maakt indien nodig kosteloos bezwaar.

“Ons slagingspercentage van alle ingediende bezwaarschriften ligt al jaren rond de 90 procent. In een enkele gemeente lag het slagingspercentage afgelopen jaar zelfs nog iets hoger. Hier zijn wij erg trots op omdat het landelijke slagingspercentage rond de 45 procent ligt. Een verklaring voor het hoge slagingspercentage is dat MR4U naar alle aspecten kijken die van invloed kunnen zijn op de waarde van een woning.”

“Wanneer er wordt geconstateerd dat de woning ongunstig is gelegen, de woning gedateerd is, er sprake is van achterstallig onderhoud of de WOZ-waarde teveel afwijkt van de prijs die u zelf voor de woning heeft betaald, dan zullen wij dit meenemen in het taxatierapport.”

Daarnaast wordt bij iedere woning een vergelijking gemaakt met gerealiseerde verkoopcijfers van min of meer vergelijkbare woningen uit de directe omgeving. Wanneer de WOZ-waarde wordt verlaagd, komt MR4U in aanmerking voor een wettelijke onkostenvergoeding die rechtstreeks door de gemeente wordt betaald.

Op deze wijze is de dienstverlening gratis. Voor meer informatie; www.mr4u.nl of neem contact op met mr. Robert Schalke via 038-46 05 875 of 06-47852863.