Afbeelding
Eigen foto

KNNV verzorgt lezing over de vismigratierivier

Algemeen

BERKUM - Een team van de Waddenvereniging houdt op donderdagavond 22 maart een interactieve lezing over de vismigratierivier.

Dit grote, door deze vereniging geïnitieerde, project wordt in 2018 verwezenlijkt met financiële ondersteuning vanuit het Waddenfonds. De bijeenkomst is in wijkcentrum de Weijenbelt (zijingang) aan de Campherbeeklaan in Berkum en begint om 20.00 uur. De toegang is gratis; consumpties kosten 0,50 euro.

Dagelijks rijden er tussen de 10.000 en 20.000 voertuigen over de Afsluitdijk. Onzichtbaar voor ons oog zijn de miljoenen vissen voor wie de Afsluitdijk een onmisbare schakel in hun trekroute is. Met de komst van de vismigratierivier in 2018 kunnen trekvissen 24 uur per dag via een geleidelijke overgang tussen zoet en zout water heen en weer zwemmen. Sommige vissen zoals de paling groeien op in zoet water maar paaien in zee, andere vissen zoals de zalm leven in zee maar paaien in het zoete water van beken en rivieren. Het onderbreken hun hun migratieroutes betekent op den duur het uitsterven van deze gespecialiseerde vissen. Waar vissen weer kunnen reizen, wordt het voor automobilisten, fietsers en zeilers een nieuwe stopplaats op de Afsluitdijk. Het onzichtbare wordt er zichtbaar.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 23 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden