Afbeelding

Dinsdag 3 april informatieavond rug- en nekpijn

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Heeft u allerlei behandelingen geprobeerd met weinig of geen resultaat? Wordt u belemmerd in uw functioneren en zijn de klachten van invloed op uw gemoedstoestand? Voelt u zich onbegrepen, verdrietig, boos of onzeker?

Oorzaken van rug- en nekpijn.

Bij revalidatiecentrum Nordic Health Zwolle zijn patiënten onder behandeling die al jarenlang last hebben van onverklaarbare pijn in hun rug en/of nek. In veel gevallen beginnen de klachten onschuldig, echter naarmate de jaren vorderen worden de klachten steeds heftiger en beheerst de pijn een groot deel van het dagelijks leven. Chronische klachten kunnen voortkomen uit artrose, reuma, stress of osteoporose.

Doorbreek de vicieuze cirkel.

Bijna alle chronische rug- en nekpijn patiënten hebben een lange behandelhistorie en zijn al bij diverse zorgverleners onder behandeling geweest. (Bijvoorbeeld bij de huisarts, (manueel)fysiotherapeut, neuroloog, psycholoog, chiropractor, anesthesioloog, reumatoloog etc..). Veel patiënten zijn gelukkig prima te helpen met uiteenlopende therapieën bij de bovenstaande zorgverleners. Wanneer dit niet het geval is dan komt de cliënt in aanmerking voor een revalidatieprogramma. Vaak zien we dat de kwaliteit van leven naarmate de jaren vorderen drastisch achteruit gaat. Sport en bewegen lukt niet of nauwelijks meer omdat er teveel reactie is na of tijdens de inspanning.

Het vertrouwen in het eigen lichaam wordt aangetast. Dit heeft negatieve gevolgen voor het dagelijks leven. De (spier)conditie wordt minder en de periodes zonder pijn worden steeds korter of verdwijnen zelfs helemaal. Het is logisch dat dit invloed heeft op iemand zijn humeur/stemming. Pijn kost veel negatieve energie en zin in sociale activiteiten wordt beperkt. Een gevolg hiervan is onbegrip van het gezin, vrienden en familie dat tot vervelende situaties kan leiden. Kortom de pijn staat centraal en de wereld daarom heen wordt steeds een stukje kleiner. We spreken van een vicieuze cirkel die doorbroken moet worden.

Een revalidatieprogramma bij Nordic Health Zwolle wordt met de juiste verwijzing van de huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist vergoed uit de basisverzekering.

Wilt u meer informatie over de aanpak van chronische rug- en nekpijn?
Kom langs tijdens de informatieavond op dinsdag 3 april start 19.15 uur of bel met het service center voor het maken van een afspraak 038-303 18 80. U kunt zich opgeven via info@nordichealth.nl

Nordic Health Zwolle
Dokter van Deenweg 40
8025 BB Zwolle
www.nordichealth.nl

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 5 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 6 uur geleden