Afbeelding

Mindfulness bij kanker Zwolle

dinsdag 13 maart 2018 0:00

Mindfulness bij kanker Zwolle

Op dinsdag 3 april start de training mindfulness bij kanker in Westenholte en Zwolle-Zuid. Deze training is bestemd voor mensen die met kanker te maken hebben (gehad) en hun naasten.

De diagnose kanker kan golven van shock, verwarring en hulpeloosheid oproepen. Allerlei emoties, gedachten en stemmingswisselingen kunnen zich aandienen. Als je kanker hebt, is het heel begrijpelijk om gevoelens van schuld te hebben, van eenzaamheid en onzekerheid. Hoe ga je hiermee om? Heb je de neiging om je terug te trekken of word je boos, krijgt je omgeving soms de volle laag? Gelukkig kun je er iets aan proberen te doen.

Met mindfulness train je jezelf om anders om te gaan met onzekerheid, spanning, emotie en pijn. Je richt je aandacht bewust naar wat er nu is, op dit moment. Wat zijn je gedachten en welke emoties zijn er, wat voel in je lichaam? Je oefent om daarbij te blijven. Er zonder oordeel naar te kijken en mild te zijn voor jezelf. Er zit ruimte tussen de werkelijkheid en datgene wat we ervan maken. Dat biedt kansen om ‘uit de war’ te komen en iets te ervaren van de vitaliteit en volheid van het leven. Door regelmatig mindfulness te beoefenen kun je een anker in jezelf ontwikkelen. Hierdoor ervaar je meer rust en stabiliteit.

Er zijn 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur. De training wordt gegeven door Ina Kroeze en Carien Olbers, beiden gecertificeerd lid van de VVM en VMBN (cat 1).

Voor informatie en aanmelden neem contact op met Ina 06-13234625 of mail naar ina_kroeze@hotmail.com Zie ook www.praktijkinnerflow.nl en/of www.ademtij.nl