Afbeelding

Reactie van de SP op onze cultuurstelling

Algemeen

In weekblad de Swollenaer heeft de afgelopen weken steeds een stelling gestaan waarop de Zwolse politieke partijen konden reageren.

Afgelopen maandag stond de stelling ‘Er is voldoende aandacht en geld voor cultuur(historie) in Zwolle’ in de krant. Bij de reacties ontbrak dit keer het standpunt van de Socialistische Partij (SP). Die reactie was tijdig bij ons aangeleverd maar is per abuis niet in het overzicht meegenomen. De redactie biedt daarvoor haar excuses aan en vermeld hieronder alsnog het standpunt van de SP op deze stelling:

‘Oneens. De beslissing het Stedelijk Museum te sluiten is een grote klap geweest voor (cultuur) historie in de stad. De afgelopen periode is “het verhaal van Zwolle” vastgesteld. Dit verhaal wordt maar beperkt vertelt. Te veel aandacht gaat nu uit naar de Moderne Devotie met als hoogtepunt de op voorhand kansloze poging deze als werelderfgoed erkent te krijgen. De SP wil juist het hele verhaal van de stad vertellen. Door activiteiten te organiseren en geschiedenis zichtbaar te maken, juist ook in de wijken. Met aandacht voor historische gebouwen. En door de verborgen verhalen te vertellen. Over sport, werk, opvoeding en politiek. Over het leven van gewone mensen in onze stad. Dat kan met een volwaardig stadsmuseum in de gebouwen van het voormalige Stedelijk. Een museum in de eerste plaats voor Zwollenaren in plaats van toeristen. Zo kunnen wij leren en genieten van ons verleden en dat maakt het juist voor bezoekers ook interessanter.’