Afbeelding

Tweede Muziekcarrousel staat op stapel

· leestijd 1 minuut Algemeen

ASSENDORP - Stichting Vrienden van de Vuurvogel heeft, in nauwe samenwerking met Stadkamer en de Zwolse Muziekcollectieven, voor zaterdag 24 maart voor de tweede maal een Muziekcarrousel georganiseerd. Het initiatief wordt gezien als logisch vervolg op het Educatief Project van 19 maart.

Toen vond het vijfde ‘Educatief Project voor Basisscholen’, georganiseerd door Stichting De Vuurvogel en Stichting Vrienden van de Vuurvogel, plaats. Dit project werd afgesloten met twee concerten van Jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel, onder leiding van Albert Dam in Theater De Spiegel. Uitgevoerd werd het ‘Carnaval der Dieren’ van Camille Staint-Saëns.

Bij de concerten waren tegen de twaalfhonderd leerlingen van die Zwolse basisscholen aanwezig. Ze luisterden niet alleen naar de uitvoering van het ‘Carnaval der Dieren’, maar speelden ook een actieve rol. Op iedere school waren maskers gemaakt van de dieren die in het verhaal voorkomen en de bassischoolleerlingen zongen ook een drietal liedjes mee. Bij de uitvoeringen waren dit jaar, naast het Jeugdsymfonieorkest en de basisschoolleerlingen, ook Jeugdcircus Pavarini, Diff Dance Center, Kinderkoor Konstantijn en een dramagroep van het Meander College betrokken.

Doel van de educatieve projecten was en is het toegankelijk maken van klassieke muziek, belangstelling wekken voor het bespelen van instrumenten en de gang naar het theater stimuleren. Het orkest maakt daarbij gebruik van muziekstukken met een bepaalde duidelijke verhaallijn: ‘Peter en de Wolf’ (2014), ‘De Notenkraker’ (2015), ‘Peer Gynt’ (2016) en ‘Carmen’ (2017). De doelgroep is leerlingen van groep 3 tot en met 7 van Zwolse basisscholen.

Op de 24ste maart zijn tussen 10.00 en 14.00 uur in het gebouw van Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1a tegen de vijftig Zwolse muziekdocenten aanwezig die bezoekers laten kennismaken met alle mogelijke muziekinstrumenten. De carrousel is een ideale gelegenheid om instrumenten uit te proberen, informatie in te winnen over mogelijkheden en kosten en contact te leggen met de docenten voor proeflessen, bijvoorbeeld. Uitgebreide informatie over die Muziekcarrousel is gegeven aan alle basisschoolleerlingen die hebben meegedaan aan het educatief project, maar uitdrukkelijke zijn alle Zwollenaren (jong en oud) welkom. De toegang is gratis.

In de aularuimte van Stadkamer worden ook kleine concerten gegeven, zodat iedereen ook nog kan genieten van mooie muziek, gespeeld door beginnelingen en gevorderden en door kleine ensembles van JSO De Vuurvogel. De meeste van de aanwezige muziekdocenten maken deel uit van de muziekcollectieven Dubbelgreep, l’Escola, Fluithuis, Grandesco, MECmuziek, Recht op Muziek, de Zwolse Muziekschool en de Zwolse Vioolschool/Vioolacademie.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden