Afbeelding
Dolf Henneke

‘Allemaal Zwolle’ opent expositie ‘De Zwolse Lente’

Algemeen

BINNENSTAD - ‘Allemaal Zwolle’ opent op donderdag 22 maart in het Academiehuis de Grote Kerk de expositie ‘De Zwolse Lente’.

Op de tentoonstelling brengt freelance persfotograaf Dolf Henneke Zwolle in beeld gebracht in de jaren 1945 tot 1976’. De expositie is tot en met 3 juni gratis te bezoeken. Te zien is onder meer de afbraak van de St. Michaëlskerk, het eerste zebrapad in Zwolle, schaatsen op de stadsgracht, de opkomst van Holtenbroek en de bouw van de IJsselcentrale. Allemaal gebeurtenissen waarbij Zwollenaren veel herinneringen hebben.

Van 1945 tot 1976 heeft Dolf Henneke als eerste freelance persfotograaf deze gebeurtenissen en herinneringen in beeld gebracht. De collectie Henneke bestaat dan ook uit een groot aantal herkenbare foto’s waarin de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar inwoners centraal staat.

Tegelijkertijd geeft WBOOKS het gelijknamige boek ‘De Zwolse Lente’ uit, geschreven door Herman Aarts en Adri van Drielen, ook verkrijgbaar bij de expositie. Voor de opening op donderdag 22 maart is het Academiehuis de Grote Kerk Zwolle speciaal langer open, van 11.00 tot 21.00 uur. Zie voor meer informatie www.allemaalzwolle.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden