Afbeelding

Club Cele biedt platform voor jongeren

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – In Café Foyé in schouwburg Odeon is op woensdag 21 maart om 16.00 uur Club Cele Jong. De toegang is gratis.

“Club Cele zet al drie jaar de stad in beweging met een wekelijkse Meet Up. Maar wie heeft eigenlijk de toekomst van die beweging? Juist ja, de jongeren”, melden de organisatoren. “Daarom is Club Cele Jong bedacht. Op 21 maart vindt de eerste proef-workshop plaats, speciaal voor alle jonge Zwollenaren vanaf dertien jaar. Dus, houdt jouw kind, buurmeisje of kleinzoon ervan om leeftijdsgenoten te ontmoeten en in gesprek te gaan over onderwerpen die binnen en buiten schooltijd spelen? Vertel ze dan over Club Cele Jong.”

Op deze internationale dag tegen racisme en discriminatie begint Club Cele Jong met ‘I Call My Brothers’ van De Toneelmakerij & Danstheater Aya. “Een voorstelling van de beste toneelmakers en de tofste dansers van Nederland in één workshop”, volgens de organisatie. “Een bom is geëxplodeerd, de stad is verlamd van angst. Amor dwaalt door de straten en doet zijn best niet op te vallen. Maar wat is normaal gedrag als iedereen zo wantrouwig naar je kijkt?”

In deze workshop wordt een brug geslagen tussen de leefwereld van Amor en die van de leerlingen; thema’s uit de voorstelling worden verkend door ze naast eigen ervaringen te leggen. Deze thema’s zijn onder meer stigmatisering, hoe kijken anderen naar je en wat is daarvan de invloed op je eigen gedrag, vooroordelen, hoe worden deze gevormd en in hoeverre worden jongeren door vooroordelen beïnvloed?

Daarnaast werken theater- en dansdocenten met de deelnemers aan het uitdrukken van de thema’s in beweging. Hoe beweeg je als je bang, verdacht, op de vlucht bent of niet op wil vallen? Hoe loop je zo normaal mogelijk? Ook wordt gewerkt aan monologen in de vorm van een telefoongesprek. In deze monologen ligt de nadruk op ritme en muzikaliteit van de tekst. “Zo ontstaat een spoken word waarin de hectiek van de stad en onze gejaagde conversaties voelbaar worden.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50