Afbeelding
Stock

Muziekvereniging Kunst na Arbeid viert negentigjarig bestaan

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE-ZUID - Muziekvereniging Kunst na Arbeid uit Zwolle-Zuid is opgericht op 24 juni 1928. De vereniging bestaat dit jaar dus negentig jaar en dat wordt gevierd met een aantal activiteiten gedurende het jaar.

De eerste activiteit vindt plaats op vrijdag 23 maart in de vorm van een jubileumconcert met het thema ’90 jaar jong’. Alle onderdelen van de vereniging komen in dit concert aan bod: het A-orkest, de slagwerkgroep en ook het startersorkest. Dirigent Martin Oosterwijk neemt het publiek mee in een muzikale rondreis waarbij het orkest muziekstukken speelt die Kunst na Arbeid in de afgelopen decennia eerder heeft uitgevoerd. Dit zorgt voor een programma met grote diversiteit waarbij onder meer ‘Festival Fanfare,’ een ballad van Jan Harderman maar ook een ‘A tribute to Elvis’ langskomen. Als solist treedt violist Adriaan Stoet op. Deze bijzondere combinatie van viool, begeleid door fanfare, komt tot zijn recht in de ‘Czardas’ van Jan Rijpens.

De slagwerkgroep speelt enkele stukken, geschreven door instructeur Herman Voskuil. Het startersorkest, dat ook onder leiding staat van Martin Oosterwijk, voert enkele stukken uit met ondersteuning van enkele leden uit het A-orkest. De avond wordt afgesloten door alle spelende leden van Kunst na Arbeid die gezamenlijk het werk ‘Fiësta’ van Rob Ares ten gehore brengen.

Het concert vindt plaats in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan 2 en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Toegangskaarten à 7,50 euro voor volwassen en à 2,50 euro voor kinderen vanaf tien jaar zijn verkrijgbaar aan de zaal. De toegangsprijs is inclusief deelname aan de verloting met één lot en koffie, thee of fris voor de kinderen.

Het volgende evenement betreft een groots georganiseerde Play- In op 23 juni op het Talmaplein waarbij naar verwachting 175 muzikanten van verschillende verenigingen op één dag een concert zullen instuderen en uitvoeren. Kijk voor meer informatie op www.kna-zwolle.nl of volg op Facebook: www.facebook.com/knazwolle.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30