Afbeelding
Frank van Hienen

Waardeloze eerste helft doet PEC de das om

· leestijd 1 minuut Sport

(door Jeroen Kuiper)

ZWOLLE - Een hectische slotfase maakt de cijfers voor PEC Zwolle nog wat rooskleuriger in het verloren duel tegen Feyenoord (3-4). Duidelijk is wel dat het Zwolse spel in de eerste helft zwaar onder de maat is.

“We zakten ver weg na de 0-2, jammer dat we het niet konden omdraaien”, vertelt Ruben Ligeon. Ligeon (25) is de laatste weken een beetje de Haarlemmer smeerolie van de Zwolse achterhoede. De ene week staat hij rechtsback, de week erna weer links achterin. Waar de trainer hem nodig heeft, speelt de geboren Amsterdammer. En altijd scoort hij een voldoende. Voert zijn taken uit en doet wat er van hem wordt gevraagd. “Ja, daar stel je je op in”, zegt de vervanger van captain Bram van Polen.

Tegen Feyenoord speelt Ligeon een prima wedstrijd. Als linksback stoomt hij een aantal keren prima op, terwijl hij ook verdedigend prima speelt. Aan de tegendoelpunten kan hij weinig doen. Bij de 0-1 verliest Rick Dekker Robin van Persie uit het oog, terwijl bij de 0-2 basisdebutant Sepp van den Berg (16) Ryan Thomas beroerd aanspeelt. In de counter is opnieuw Van Persie de afmaker. In die fase daarna merk je dat de resultaten na de winterstop (zeven punten uit tien duels) het Zwolse zelfvertrouwen geen goed hebben gedaan. Het spel is stroperig, bovendien is het totaal ontdaan van ieder greintje lef. “We zakten inderdaad ver weg. Zo'n 0-2 is een moment dat de wedstrijd kantelt", vindt Ligeon. Het herstel in de tweede helft is wonderbaarlijk, ondanks de twee Rotterdamse doelpunten (0-3 en 1-4). PEC Zwolle speelt weer met lef en krijgt ook voldoende mogelijkheden om zelfs nog op gelijke hoogte komen. Het blijft echter bij doelpunten van Mustafa Saymak (1-3) en invaller Piotr Parzyszek (2-4 en 3-4). “We hebben het gevoel dat er meer in had gezeten", stelt Ligeon, die ondanks de slechte resultaten nog vertrouwen heeft op het bereiken van de play-offs om Europees voetbal. Zwolle moet daarvoor achtste worden. De voorsprong op nummer negen Heracles is nog maar drie punten, met nog zes wedstrijden te gaan. Ligeon: “We moeten niet wanhopen, het is nog steeds haalbaar."

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59