Afbeelding

Start cursus bouwgeschiedenis van Kampen op dinsdag 27 maart

Cultuur

Dinsdagavond 27 maart start cultuurZIEN met een cursus over de bouwgeschiedenis van Kampen. De avond begint om 19.30 uur met een cultuurhistorische inleiding en wordt na de pauze gevolgd door een stadswandeling. Het onderwerp van de eerste avond is Klassicisme.

Eigenlijk is sprake van neo-Klassicisme, het navolgen van de voorbeelden uit de oudheid. Maar hoe kwamen deze nieuwe theorieën over de bouwkunde in de late middeleeuwen vanuit Italië naar de Nederlanden? Welke bijzondere rol speelden voor Kampen bekende namen als Pasqualini, Hans Vredeman de Vries, Lambert Stuerman en Elias de Mulder in dit verhaal? En zijn van hen nog bouwwerken in Kampen aan te wijzen?

Nieuwsgierig geworden naar de cursus van cultuurZIEN? De deelnamekosten voor de gehele cursus van vijf avonden bedragen € 100, –. Er kan ook per avond worden ingeschreven, dan bedragen de deelnamekosten € 25, – per avond. Leden van het Nutsdepartement Kampen ontvangen 10% korting op de deelnameprijzen. Opgeven voor deelname kan via kunst@cultuurzien.nl of tel. (038)331 10 24 Meer informatie is te vinden op www.cultuurzien.nl