Jessica Tesselaar

Travelbags/HV Zwolle handbalmannen namen punten mee uit Ruurlo na mentaal zware wedstrijd

Zondag 18 maart vertrokken de heren van Zwolle om 10:15 uur naar het verre Ruurlo met als doel de punten zonder twijfel mee te nemen naar Zwolle.

De scheidsrechter fluit aan en de wedstrijd begint. De heren van Zwolle begonnen gelijk sterk in de verdediging en wisten elkaar goed te ondersteunen. Stefan Bults mocht het eerste doelpunt maken voor Zwolle. Vanaf dat moment konden de heren gas geven, zowel in de verdediging als in de aanval.

Dat bleek ook, Rik Talens wist het doel weer te vinden en schoot de ballen in het net als een raket. Bults en Talens waren goed op schot en dat was ook te merken, want de heren stonden al snel voor met 3-8. Na wat incidentjes in de eerste helft zakte de concentratie wat weg. De heren van Ruurlo kwamen terug en gingen de rust in met 11-12 in het voordeel van Zwolle.

Coach Arjan Leusink zei in de rust tegen de heren dat er een tandje bij moest en dat er feller verdedigd moest worden. In de aanval moesten de heren zuiniger op de bal zijn en niet te snel willen afronden op doel.

De heren van Zwolle begonnen in de aanval. Door een goede samenwerking tussen Hans Kan en Rik Talens kon de cirkelloper tweemaal mooi scoren, door over de keeper heen te lobben. De heren liepen weer uit en de stand liep op. Door wat snelle break-outs van Jordy Hendriks wisten de heren dat ze deze harde en mentale wedstrijd gingen winnen. De eindstand van de wedstrijd was 18-22.

De heren van Zwolle spelen zondag 25 maart de wedstrijd tegen DFS Arnhem om 11:50 uur in Sporthal Zwolle Zuid.