Jorben Nieuwenhuis
Jorben Nieuwenhuis Pedro Sluiter

Selectie Berkum krijgt vorm na bijtekenen zevental

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De selectie van Berkum voor volgend seizoen is grotendeels bekend. Naast Chris van der Meulen hebben nog zes spelers hun contract verlengd.

De 34-jarige topscorer twijfelde aan een vervolg van zijn loopbaan, maar bracht afgelopen weekeinde het verlossende nieuws: hij plakt er een achttiende seizoen aan vast bij Berkum.

Naast Van de Meulen hebben ook verdedigers Jorben Nieuwenhuis (foto) en Dennis Horstman toegezegd te zullen blijven, evenals middenvelder Thom Kooke en de doelverdedigers Dominic van Hoof, Jelle Brouwer en Huib Veurink. Daarmee komt het aantal spelers van de huidige Berkum-selectie dat heeft bijgetekend op dertien. Met een aantal spelers wordt nog gesproken.

Eerder werd bekend dat verdediger Jasper van der Stouw, nu nog met WHC actief in de eerste klasse, volgend seizoen terugkeert bij Berkum waar hij eerder al drie jaar speelde. Ook Rico Wolven komt in het seizoen 2018-2019 uit voor Berkum. De linksbenige verdediger zit dit jaar zonder club, maar kwam eerder uit voor onder meer Veendam, Spakenburg en DVS ’33. Ook vleugelspits Andrej Piljic, die nu voetbalt bij eersteklasser DOS ’37 in Vriezenveen, komt naar Berkum.

Vertrek

Ruud Wellenberg kondigde aan na dit seizoen afscheid te nemen en Jordi Lemmens vertrekt naar Staphorst. Spits Youp Kok gaat zijn geluk beproeven op een lager niveau en speelt volgend seizoen bij SVI, dat knokt voor lijfsbehoud in de tweede klasse.

Raymond Schuurman is volgend seizoen trainer van Berkum. De Zwollenaar is de opvolger van Arno Hoekstra, die aan zijn tweede seizoen bezig is en vanwege zijn werk tijdelijk stopt met zijn trainersloopbaan.