Afbeelding
Foto Tennekes

Sail Kampen 2018 biedt nautisch vertier voor het hele gezin

· leestijd 3 minuten Algemeen

KAMPEN - Rond de Paasdagen is Kampen de nautische hoofdstad van Nederland. Talloze schepen meren aan in de eeuwenoude hanzestad en bieden een uniek kijkje in de scheepvaart uit het heden en verleden. Maar ook voor bezoekers zonder zeebenen is er genoeg te beleven. Letterlijk ieder hoekje van het vasteland is gevuld met live-muziek, van schlager tot klassiek of met andere spetterende activiteiten zoals een workshop breakdance en een ridderspektakel met zwaardgekletter. Reden genoeg dus om tussen 30 maart en 2 april koers te zetten naar Kampen.

Vlootschouw

De Kamper Kogge uit de Middeleeuwen, De Halve Maen uit onze Gouden Eeuw en het Statenjacht Utrecht uit 1746. Sail Kampen biedt bezoekers een bijzondere dwarsdoorsnede van ons nautisch verleden. De schepen presenteren zich gezamenlijk tijdens de Vlootschouw op 30 maart tijdens de start van het evenement. De vlootschouw begint om 18.00 uur staat garant voor een spectaculair schouwspel, met een grote hoeveelheid bijzondere schepen die zich dikwijls met volle zeilen presenteren aan het publiek. Om 19.30 uur wordt de vlootschouw afgerond. Uiteraard zijn de schepen in de dagen daarna in alle rust te bekijken aan de kade. Meevaren kan uiteraard ook.

Live-muziek

Vrijdagavond vindt het grootse openingsfeest in de feesttent op het Burgemeester Berghuisplein plaats. Geheel in nautische stijl met een bijzonder optreden van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Zij begeleiden onder andere rasmuzikant Humphrey Campbell en de Kamper zangeres Cindy Oudshoorn, bekend van Kayak.

Campbell is al jaren docent op het Conservatorium van Amsterdam en een van de toonaangevende vocalisten in het Nederlandse muzieklandschap. Met zijn vertolkingen van jazz standards zong hij onder andere regelmatig in het Concertgebouw.

Vervolgens gaat het feest door met de Edwin Evers band. De beste muzikanten van Nederland, onder leiding van Edwin Evers, geven een onvergetelijk optreden vol met bekende hits uit de jaren ’70, ’80 & ’90.

Hollandse avond

Reserveer de zaterdagavond alvast in je agenda voor een echte ‘Hollandse avond’. Het concert begint in stijl met een optreden van de Kamper band ‘Loat Goan’. Onder deze naam spelen de muzikanten van No Brakes bekende Nederlandstalige liedjes van de Zangeres Zonder Naam, Imca Marina, Wolter Kroes en vele anderen.

Het feest gaat daarna door met niemand minder dan Django Wagner, waarna het de beurt is aan Kamper zanger Stef Ekkel. Tenslotte gaat het dak eraf met de meest populaire Nederlandstalige artiest van dit moment: André Hazes jr.. Hij komt met een bandformatie naar Kampen die dan nog enkel heeft opgetreden in Ahoy.

Dit zijn enkel nog de optredens in de grote feesttent. Ook elders in de stad komen muziekliefhebbbers aan hun trekken. Er is bijna geen plein te vinden waarvan dit weekend geen muziek schalt.

Jeugdprogramma

In het programma is nadrukkelijk ruimte gemaakt voor de jeugd. Zo is het evenement met recht een uitje voor het hele gezin. Leer over de geschiedenis van de scheepvaart, de Hanze, de VOC; of peddel zelf met een punter naar de andere kant van de IJssel. Er is meer dan maritieme geschiedenis alleen. Denk aan zwaardgekletter, maar ook workshops rappen en graffiti, hiphop en breakdance, een gezinsmiddag met muziek, dans en theater, en nog veel meer.

Paradepaardje van de zaterdag is ongetwijfeld het ‘Sail Urban Event’, voor de jeugd van 12 plus. Een evenement op zich. Aan de IJsselkade, bij de Koornmarktspoort vinden bezoekers workshops en demo’s dj‘en, rappen, graffiti, hiphop en breakdance. Maar ook kunnen zij er terecht voor het Sail Pannatoernooi, skating, of het Kubb-toernooi met medewerking van onder andere ‘Bring your Manos’ en freestyle voetballer Joshua Agteres. En voor de jeugd die toch graag naar een ‘scherm’ kijkt en slechts de duimen wenst te trainen, is er het ‘Sail Open FIFA toernooi 2018’ (10+). Daar kan FIFA 2018 worden gespeeld.

Vip-tickets

Als VIP aanwezig zijn tijdens de concerten? Dat kan! Er is plek voor meer dan 400 genodigden in het speciaal hiervoor ingerichte VIP-gedeelte. Er zijn speciale partnerpakketten samengesteld voor u als VIP gast. Deze partner pakketten treft u aan op deze website.

Voor meer informatie: info@sailkampen.nl. Ga naar de website: www.sailkampen.nl/ tickets en reserveer de kaarten alvast voordelig in de voorverkoop. Sail vindt plaats van 30 maart tot en met 2 april. Kijk voor meer informatie op www.sailkampen.nl of op volg het evenement op facebook via ‘Sail Kampen official’

Wie Kampen wil bezoeken kan nu alvast voordelig tickets aanschaffen in de voorverkoop voor één van de vele activiteiten. Ga naar: www.sailkampen.nl/tickets en reserveer een plek.