Afbeelding

Meubels Florens Radewijnsschool naar Gambia

· leestijd 1 minuut Algemeen

‘Nu hoeven de kinderen niet meer op de grond te zitten’

Het schoolmeubilair van de Florens Radewijnsschool uit Windesheim krijgt een tweede leven. De zeven kasten en 62 tafels en stoelen gaan naar Nurseryschool in Sukuta-Madina in Gambia. Docente van de Florens Radewijnsschool, Daphne van Ginkel, die bij deze school in Gambia op bezoek is geweest: ‘Kinderen vanaf groep 3 hebben daar geen tafels en stoelen. Het is heel mooi dat onze spullen daar nog jaren mee kunnen, zodat veel kinderen naar school kunnen blijven gaan. Het is fijn om als Florens Radewijnsschool daar een concrete bijdrage aan te leveren’.

‘Ik heb met eigen ogen mogen zien dat de hulp en spullen daar goed terecht komen. De mensen van de wijk Sukuta-Madina zijn erg blij met de hulp. Kinderen krijgen een schooluniform en elke dag een verse maaltijd, voor sommige kinderen de enige maaltijd van die dag. Nadat kinderen naar school zijn geweest is er een betere toekomst voor ze en dat is in Gambia hard nodig’, aldus Van Ginkel. Wanneer het meubilair precies aankomt, is nog onduidelijk. Als er een container met spullen vol is, gaat die naar Gambia.

Have Fun with my table
Ook de kinderen van de Florens Radewijnsschool vinden het heel bijzonder dat hun stoelen en tafels naar Gambia gaan en zij de kinderen daar kunnen helpen. ‘Nu hoeven de kinderen niet meer op de grond te zitten en kunnen ze net als wij aan een tafeltje leren’, zegt Brechtje uit groep 7. De kinderen uit groep 3/4/5 hebben allemaal een briefje in de tafellade gestopt. In hun beste Engels hebben ze zichzelf voorgesteld en hen veel plezier gewenst met de tafels: ‘have fun with my table’.

Leerlingenaantal verdubbeld
De kinderen van de Florens Radewijnsschool zijn ook erg blij met hun eigen nieuwe tafels en stoelen. Ze mogen hun lades van de tafel zelf versieren en veranderen. Nieuw meubilair is van harte welkom op de Florens Radewijnsschool in Windesheim, want het leerlingenaantal op deze basisschool, die onderdeel uitmaakt van OOZ, is de afgelopen jaren verdubbeld.

Meer informatie over de school in Gambia, vind je op www.onderwijsvoorgambia.nl.
Voor meer informatie over de Florens Radewijnsschool: www.florensradewijns.nl

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 8 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 8 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 10 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50