Afbeelding
MECmuziek

juf zit op gitaarles #mecmuziek

· leestijd 1 minuut Algemeen

#Mec Muziekschool geeft les aan juffen en meesters

Het is u vast niet ontgaan: er komt in Zwolle steeds meer muziek op de basisscholen.

Je hoort het als je langs de lokalen loopt, je ziet de gang volstaan met koffers en hoezen en als je door de ramen gluurt, dan zie je rode koontjes van de kinderen met een gitaar in de handen.

Wauw, waar komt dat toch allemaal vandaan? Het muziekonderwijs lag toch zogezegd op z’n gat?

Nou, dat klopt. Die conclusie kun, (of liever gezegd kòn..) je prima trekken. Er werd nauwelijks gezongen, nagenoeg niét gemusiceerd en de schoolinstrumenten lagen onder een dikke laag stof (en muizenkeutels ..) ergens in het magazijn.

In de afgelopen twee jaren is dat veranderd.

De MEC Muziekschool heeft samenwerkingscontracten afgesloten met 18 basisscholen in de Zwolle, en daardoor krijgen nu ruim 5000 (!) kinderen weer wekelijks muziekles door een vakdocent van de muziekschool.

G’woon, net als vroeger, instrumenten in de klas, klappen en rappen, dansen en zingen, samen een klasse-band vormen, nieuwe muziek ontdekken enz enz enz..

Nou hoor ik u denken: waar wordt dat van betaald? Dat is toch veel te duur voor een basisschool?

Ja, dat klopt, en daar komt precies de meerwaarde van de samenwerking naar boven.

Door het gezamenlijk aanvragen van fondsen is het voor de MEC muziekschool haalbaar, en voor de basisschool betaalbaar. Met als uiteindelijke winnaar… de kinderen, en daar gaat het om!

De MEC muziekschool doet niet aan de verkiezingen mee, maar een slogan als :

“MEC geeft kinderen weer een stem” zou een leuke zijn.

In de afgelopen periode is er op verschillende scholen een bord onthuld om de samenwerking zichtbaar te maken. De samenwerking houdt ook in, dat de leerkrachten niet “gespaard” worden. Ook zij profiteren volop van de samenwerking.

Hoe ? Door ondersteuning in de klas bij het geven van muziekles en instrumentgebruik.

Wat heel leuk is, is dat op o.a. de basisscholen “De Sprankel” “De Wingerd”

“de Aquamarijn” en “De Wieden” de juffen ná schooltijd ook nog bezig zijn met muziek, zij volgen gitaar en of keyboard les, met als doel dat ze deze in de klas kunnen gaan gebruiken. En dat is me een partij gezellig… De lessen zijn leuk, de juffen vinden het leuk en…de kinderen vinden het fantàstisch als de juf de gitaar meeneemt in de klas.

Dat is zomaar een win/win/win situatie, daar wordt je toch vrolijk van ?!

Meer weten? Extra informatie of een gratis proefles? Zie www.mecmuziek.nl