Afbeelding

Expositieruimte CW12 ziet het licht met GETIJDEN

Algemeen

ZWOLLE - Jacomijn Schellevis en Heleen Langkamp exposeren in het weekend van 6, 7 en 8 april in CW12. De expositie is getiteld GETIJDEN. Het is de eerste expositie van CW12, een nieuw podium voor hedendaagse kunst in Zwolle, gelegen aan de Curieweg 12.

De feestelijke opening is op vrijdag 6 april om 20.00 uur. Sonja Paauw, actief binnen galerie Het Langhuis en D66 raadslid, zal de expositie openen. Daarna maken de bezoekers een ronde langs de geëxposeerde werken waarbij de kunstenaars een toelichting geven. Op zaterdag 7 en zondag 8 april is de expositie te bezichtigen van 11.00 uur tot 17.00 uur.

Jacomijn Schellevis is gefascineerd door het ritme van de natuur, door de cyclus van groei en verval en de mythes die hiermee geassocieerd worden. In GETIJDEN toont ze meerdere werken waaronder een sculptuur en de video ‘Given’.

Heleen Langkamp onderzoekt het spanningsveld tussen de gesystematiseerde, mechanische tijd en de menselijke, persoonlijke tijd waarin geen moment hetzelfde is en de tijdsbeleving een ervaring wordt. Haar werk kenmerkt zich door een poëtische sfeer die tot nadenken stemt. Ze toont meerdere werken waaronder de video-installatie 'Breathe’.

CW12 wil een podium zijn voor hedendaagse beeldende kunst, gerund door kunstenaars zelf, en gesitueerd in het pand waar diezelfde kunstenaars hun atelier hebben. Voor meer informatie kijk op Facebook/CW12.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden