Afbeelding

14 en 21 april, 4 mei: Muziektheatervoorstelling "De Nachtzijde van het Leven"

· leestijd 1 minuut Cultuur

Theater Initiatief Zwolle (TIZ) presenteert onder de titel "De nachtzijde van het leven" een zoektocht naar Bob Hanf. Deze bestaat uit een tentoonstelling van zijn schilderijen, een muziektheatervoorstelling, lezingen en een luistersessie.

De uitvoeringsperiode is niet toevallig gekozen. De start op 14 april is de datum van de Zwolse bevrijding en de voorstelling van 4 mei sluit aan op de dodenherdenking.

Gedurende de gehele periode, tussen 14 april en 4 mei, is er een tentoonstelling van zijn schilderijen in de Stadkamer (Zeven Alleetjes 1a, Zwolle) te zien. Deze wordt op 14 april om 14:00u geopend met een lezing door Wim van der Beek over de beeldende kunst van Bob Hanf. Om 15:30u volgt er dan een lezing door Niels Bokhove over het literaire werk van Bob Hanf en om 17:00u is de eerste uitvoering van "De nachtzijde van het leven", een muziektheaterproductie naar leven en werk van Bob Hanf.

Regisseur Tijmen Dokter heeft met de spelers Ineke Roetink, Onno Sijperda, Gerard Zuyderhoff, Sheila Zwanenburg en componist Alex Manassen een intrigerende ontmoeting samengesteld met Bob Hanf en zijn werk.

Op 21 april is er in de Stadkamer om 19:00u een lezing/luistersessie door Huib Ramaer over de muziek van Bob Hanf. Aansluitend vindt om 20:30u de tweede voorstelling plaats van de muziektheaterproductie "De nachtzijde van het leven".

De drie sprekers Huib Ramaer, Wim van der Beek, Niels Bokhove schreven samen met Ruth Tillema-Hanf: “Bob Hanf, veelzijdig kunstenaar”, dat in 2007 verscheen bij Waanders Uitgevers, Zwolle. Deze publicatie (met een cd waarop muziek van Hanf staat) is te koop in de Stadkamer.

Op 4 mei wordt om 21:00u in de Synagoge, Samuel Hirschstraat 8 te Zwolle in het kader van Theater na de Dam, aansluitend op de dodenherdenking de derde voorstelling gespeeld van de muziektheaterproductie "De nachtzijde van het leven".

Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar: www.tiz.nu