Afbeelding

Senioren helpen? De Gasthuizen helpt mee

Algemeen

ZWOLLE - Wie in Zwolle iets onderneemt voor senioren, kan wellicht rekenen op een bijdrage van het fonds De Gasthuizen. In aanmerking komen verenigingen, clubs, groepsverbanden, burgerinitiatieven en particulieren met creatieve ideeën om het leven van senioren leuker, gezelliger, makkelijker of beter te maken.

Initiatiefnemers kunnen hun ideeën insturen tot 1 mei 2018. Daarna is er weer een toekenningsronde in oktober 2018. De financiële hulp is voor organisaties en particuliere initiatieven voor senioren die zelf niet voldoende budget hebben om hun plannen te realiseren.

De Gasthuizen geeft niet ieder initiatief dat krap bij kas zit geld. Allereerst zoekt dit fonds naar initiatieven die echt een verschil maken voor Zwolse senioren. Ook vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het initiatief iets toevoegt aan wat er allemaal al in Zwolle is. Een compleet nieuw idee of iets dat nog nooit eerder is vertoond, is erg welkom. Verder vindt De Gasthuizen het belangrijk dat het project of de activiteit vanuit liefdadigheid, maatschappelijke betrokkenheid of een goed doel ontstaat. Partijen die er winst mee maken komen niet in aanmerking. Wie wil weten of zijn of haar initiatief in aanmerking komt, gaat naar www.degasthuizen.nl/spelregels.

Op 1 mei beoordeelt het bestuur van De Gasthuizen weer nieuwe aanvragen. Ga naar www.degasthuizen.nl/aanvraag.

Afbeelding
Night Music & Painting in de Vrije ruimte tijdens het festival Hanze in de nacht 2023. Ingezonden 2 okt., 17:37
Afbeelding
VVD wil snelle oplossing gevaarlijke verkeerssituatie rotonde Rijnlaan/Eemlaan Algemeen 2 okt., 14:47
Afbeelding
Eigentijdse Groeten uit Zwolle te zien in Academiehuis Algemeen 2 okt., 12:54