Afbeelding
Carin Koopman

SteurSpeur.nl online

Cultuur

Steurspeur is een nieuw digitaal spel over Kampen en de handel. Het spel is vanaf 26 maart te vinden via steurspeur.nl SteurSpeur is geschikt voor iedereen vanaf 8 jaar en is te spelen in groepen van 1 tot en met 5 spelers. Via de startpagina kan men zich aanmelden voor deelname.

Steurspeur neemt deelnemers mee op reis door het noordelijke deel van Kampen. Met kompas en termen uit de scheepvaart navigeert men door de binnenstad. Onderweg leert men hoe de stad Kampen in het verleden functioneerde. Zelf speelt de deelnemer de rol van koopman in het 16e eeuwse Kampen. Daarbij moeten keuzes worden gemaakt: verkoop je wel of verkoop je niet. Deze keuzes beinvloeden het eindresultaat van het spel. Aan het einde wordt het grootboek van de koopman opgemaakt. Wie voldoende winst heeft gemaakt, kan een steur op de vismarkt gaan kopen.

Na aanmelding en betaling van € 5, - ontvangt men een dag later een toegangscode tot het spel. Deze is één week geldig. Kijk voor meer informatie op cultuurzien.nl of tbrieschendpeerd.nl of bel met (038)331 10 24.