Afbeelding

Club Cele spreekt over ‘Beter met Blockchain?’

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Club Cele heeft, in samenwerking met Dommerholt Advocaten, een avond georganiseerd over Blockchain, de oorspronkelijke datastructuur achter het bitcoin netwerk. De avond in schouwburg Odeon begint om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Hoe werkt Blockchain eigenlijk? Wat is het, wie bestuurt het en wie is de baas erover? En vooral: wat betekent het voor jou en mij? In het gesprek wordt ingegaan op de impact van Blockchain. Wordt de wereld beter met Blockchain? Welke kansen biedt dat voor Zwolle? Op die vragen willen de organisatoren antwoord in de Meet Up in de bovenfoyer van Odeon. Bitcoin, Cryptocurrency en Blockchain: sla de krant open, zet je TV aan of luister naar de radio en de termen vliegen je om de oren. ‘Je moet nu instappen, anders mis je de boot’ of ‘Familie verkoopt gehele bezit en investeert in Bitcoin’. Het zijn enkele berichten die de gekte rondom deze nieuwe valuta en systemen duidelijk maken. Maar Bitcoin is slechts een klein onderdeel van wat Blockchain mogelijk maakt. Daarom heeft Blockchain de focus deze avond en zoomt Club Cele in op dit technologische 'blokkensysteem'.

Klinken al die termen als een abacadabra in de oren? Deze Meet Up begint met een introductie waarin alle termen, betekenissen en basiskennis worden toegelicht. Club Cele gaat met haar gasten en het publiek in gesprek over de hedendaagse technologie en alle ontwikkelingen die dat met zich meebrengt. Speciale aandacht is er voor de maatschappelijke gevolgen: Wat betekent Blockchain voor de deeleconomie? Hoe komt Blockchain terug in ons dagelijks leven?

Te gast zijn Marloes Pomp, Projectleider Blockchain Rijksoverheid, Hans Busstra, Freelance Programmamaker VPRO Tegenlicht en Thijs Giesbers, Blockchain en Cryptocurrency specialist.