Afbeelding
Shutterstock

Verenging verzorgt lezing voor ouders van een overleden kind

Algemeen

BERKUM – In de Hoofdhof aan de Kerkweg 26 in Berkum is op zaterdag 7 april van 14.00 tot 17.00 uur een lezing voor ouders van een overleden kind.

De vereniging Ouders van een Overleden Kind organiseert activiteiten voor de regio Noord (Groningen, Friesland, Drenthe) voor leden en niet-leden van de vereniging. “Als je kind sterft, word je gekatapulteerd in een vreemde wereld waarvan je het bestaan niet kende”, meldt de vereniging. “Je staat voor de opdracht nieuw leven op te bouwen uit de brokstukken die zijn overgebleven van de wereld die je voorheen bewoonde. Je verdriet raakt alle dimensies van je leven: je relaties, je gezin, je familie, je werk. Het gaat nooit over.”

Manu Keirse, van beroep klinisch psycholoog, is zijn hele (werkzame) leven bezig met rouw. Hij schreef diverse boeken over leven met rouw en verlies. Hij biedt bij de lezing een aantal concrete inzichten die kunnen helpen om het hoofd boven water te houden in het verdriet. Voor de lezing zijn nog plaatsen beschikbaar. De organisatie vindt het prettig als belangstellenden zich aanmelden via de website van de vereniging: https://www.oudersoverledenkind.nl/agenda/keirse-lezing-zwolle/. Voor vragen (ook over aanmelding) en suggesties kan men mailen naar de werkgroep Voor Elkaar van de vereniging: voorelkaar@oudersoverledenkind.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden