Afbeelding
Eric van Roon

Natuurmonumenten gaat op pad in de Vreugderijkerwaard

Algemeen

SPOOLDE – Belangstellenden kunnen op zaterdag 21 april van 19.00 tot 21.00 uur een avondwandeling met de boswachter maken langs de uiterwaarden van de IJssel.

De Vreugderijkerwaard is volgens Natuurmonumenten als broedplek heel aantrekkelijk voor vogels. De boswachter laat zien waarom en welke vogels er broeden. Deze excursie is voor volwassenen en kinderen vanaf acht jaar. De eenden en ganzen zitten op de eieren, misschien zijn zelfs de eerste jongen al te zien. De futen kunnen druk zijn met hun paringsdans en met een beetje geluk zien de deelnemers de graspieper in zijn karakteristieke vlucht. Het unieke rivierenduin van de Vreugderijkerwaard is alleen toegankelijk tijdens excursies. Deelname kost 7 euro per persoon voor volwassenen en kinderen betalen 8 euro per persoon. Leden van Natuurmonumenten krijgen 3 euro korting.

Er kan een beperkt aantal deelnemers mee. Geadviseerd wordt daarom van tevoren online een ticket te kopen op www.natuurmonumenten.nl/agenda. De excursie vertrekt bij De Vreugdehoeve aan de Zalkerweg 20. Zie voor meer activiteiten www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37