Afbeelding

Stadsgidsen houden een ‘Zwaan Kleef Aan’

Algemeen

BINNENSTAD – Geïnteresseerden in de historie van de Zwolse binnenstad, kunnen op vrijdag 30 maart om 11.00 uur gratis aansluiten een bijzondere stadswandeling.

Ter gelegenheid van de start van het stadswandelseizoen wordt er een wandeling gehouden met twintig gidsen van Stadsrondleidingen Zwolle. De gidsen staan herkenbaar (witte paraplu met logo) op verschillende plekken in de stad en sluiten aan bij de steeds groter wordende groep wandelaars en vormen zo een Zwaan Kleef Aan stoet.

Naast Stadsrondleidingen Zwolle doen ook het St. Michaëlsgilde en het Vrouwenhuis mee. Zo kunnen deelnemers tijdens deze wandeling een aantal historische figuren tegenkomen, waaronder Joan Cele, een echte Poortwachter en Aleida Greve wacht de stoet op bij het Vrouwenhuis.

De wandeling begint om 11.00 uur bij het Zwolse Balletjeshuis met gids Bert Dijkink. Bij het Celepleintje krijgt hij gezelschap van Joan Cele die iets vertelt over de Latijnse school en meeloopt naar het volgende ontmoetingspunt met een volgende gids. Zo trekt de groeiende stoet door de stad met steeds meer gidsen, historische figuren en publiek.

Het publiek wordt uitgenodigd om zich bij de stoet aan te sluiten. De bedoeling is dat er aan het einde van de wandeling sprake is van een bontgekleurd gezelschap van publiek, historische figuren en (bijna) alle gidsen met witte paraplu. De wandeling eindigt om 13.30 uur op het Grote Kerkplein.