Afbeelding
Ontwerp: Viesrood

Simply Sondheim

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op dinsdag 10 april om 20.00 uur gaat de bijzondere theaterproductie Simply Sondheim van het ArtEZ Conservatorium in Schouwburg Odeon te Zwolle in première.

Stephen Sondheim
Sondheim kan worden beschouwd als één van de grootste musical tekstschrijvers en componisten en wordt niet voor niets de Shakespeare van het musicalgenre genoemd. Zijn liedteksten en muziek zijn markant, karakteristiek en daarmee zeer typerend voor zijn karakters. Hij weet de alledaagse dingen om te zetten in prachtige poëzie. Zelf zei hij ooit: “Minstens de helft van mijn teksten houdt zich bezig met ambivalentie: tegenstrijdige gevoelens”.
Op 26-jarige leeftijd schreef hij samen met Leonard Bernstein de teksten voor de West Side Story. Daarna volgden talloze andere (Broadway) hits zoals Sweeney Todd en Into the Woods. Met James Lapine maakte hij Sunday in the Park with George (1984), waarvoor ze de Pulitzer Prize voor beste drama wonnen.

Jazz, pop en klassieke muziek
Simply Sondheim is een co-productie van afdelingen Jazz & Pop en Klassieke Muziek. In een tijd van interdisciplinaire samenwerkingen en cross-overs is dit een voor de hand liggende keuze. En wat is er mooier dan de werken van Stephen Sondheim centraal te stellen, waarin beide werelden samenkomen.
Onder leiding van docenten Ronald Douglas en Claudia Patacca brengen 22 zangers en 14 instrumentalisten de mooiste momenten uit het complete oeuvre van Stephen Sondheim. De regie is in handen van Louis van Beek.

Speeldata
De theaterproductie speelt verder nog in Kampen (Try-out 9 april), Arnhem (11 april), Assen (13 april) en Hoogeveen (14 april). Voor informatie zie www.artez.nl/agenda.

Première Simply Sondheim
Dinsdag 10 april 2018
Aanvang: 20.00 uur
Schouwburg Odeon Zwolle (Hemminkzaal)
€ 12,50/ studenten € 5,-
www.zwolsetheaters.nl