Afbeelding

‘Moeite met lezen van de kleine lettertjes?’

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Pals Opticiens houdt, in samenwerking met Bausch+Lomb, op zaterdag 7 april van 10.00 tot 17.00 uur een speciale open dag waar bezoekers alles kunnen vragen over multifocale lenzen en waar ze vrijblijvend kunnen proberen of het iets voor hen is.

Na je veertigste word je er een keer mee geconfronteerd dat je ogen, als gevolg van een natuurlijk proces, slechter worden. “Multifocale lenzen zijn ideaal voor mensen die nu al lenzen of een bril dragen, maar merken dat lezen lastiger wordt”, aldus Gert Schonewille van Pals Opticiens in Zwolle. “Veel mensen grijpen eerst naar een leesbrilletje, maar hebben er al snel zes of zeven omdat ze ‘m overal nodig hebben. Anderen doen niets, omdat ze zich met leesbril ‘oud’ voelen. Het voordeel van multifocale lenzen is dat je er niets van ziet, dus gewoon jezelf blijft, terwijl je toch overal scherp ziet.”

De meeste mensen weten volgens de opticien nog maar weinig over multifocale lenzen. ‘Moet ik dan door een mini-venstertje kijken? Of mijn hoofd telkens omhooghouden en naar beneden kijken om te kunnen lezen?’, horen opticiens vaak. “Dat zijn fabeltjes,” zegt Schonewille, “zo’n lens zit heel ingenieus in elkaar en je hoeft helemaal niets te doen, het gaat vanzelf. Maar de precieze werking leggen we op de open dag duidelijk uit. Tevens kan men de multifocale lens van Bausch+Lomb dan een maand lang gratis uitproberen. De lenzen zijn gemaakt van super zuurstofdoorlatend materiaal en voelen zeer comfortabel aan.”

Wie de lenzen wil uitproberen, doen er goed aan een afspraak te maken.

Pals Opticiens
Thomas à Kempisstraat 63
8021 BJ Zwolle

(038) 455 11 77

www.palsbrillen.nl

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50