Zwolse kunstenaar vertelt over natuur en kunst bij Palet
Zwolse kunstenaar vertelt over natuur en kunst bij Palet Boslandschap

Zwolse kunstenaar vertelt over natuur en kunst bij Palet

Cultuur

Op donderdag 19 april verzorgt de Zwolse natuur- en landschapskunstenaar Roel Suidgeest de voorjaarslezing bij Kunstenaarsvereniging Palet. De vereniging verzorgt voor haar leden twee keer per jaar een avondvullende lezing. Palet wil zich openstellen voor iedereen die belangstelling heeft, daarom is deze avond ook toegankelijk voor niet-leden.

Suidgeest is dagelijks buiten in de natuur te vinden. Daar schetst en tekent hij landschappen, dieren en planten. Hij tekent alleen wat hij zelf meemaakt en maakt zodoende de toeschouwer deelgenoot van zijn ervaringen. In de lezing vertelt Suidgeest allerlei wetenswaardigheden over de Nederlandse natuur. De lezing wordt verluchtigd met tekeningen van eigen hand. Daarnaast vertelt hij anekdotes over zijn belevenissen als natuurliefhebber en geeft een toelichting op zijn werk als natuur- en landschapskunstenaar.

De voorjaarslezing wordt gehouden in het gebouw van Palet aan de Bagijneweide 15 te Zwolle en begint om 20:00 uur. De zaal is open om 19:30 uur. Toegang is gratis.

Meer informatie: www.paletzwolle.nl en: www.facebook.com/paletzwolle