Afbeelding
G.C. van Gool

Open Vrouwenhuis op 14 en 15 april

Cultuur

Op zaterdag 14 en zondag 15 april houdt het bijzondere (Oude) Vrouwenhuis van Aleida Greve aan de Melkmarkt 53 weer open huis. Er worden dit weekend maar liefst twaalf korte rondleidingen gegeven. De rondleidingen beginnen beide dagen om 14.00, 14.30, 15.00, 15.30, 16.00 en 16.30 uur en de toegang is gratis.

Een rondleiding duurt ca. 30 minuten en er kunnen 15 personen per rondleiding mee. De ingang bevindt zich aan de Voorstraat 46. Vanwege de te verwachten drukte kan men het beste tijdig reserveren. Voor meer informatie kijkt men op www.vrouwenhuiszwolle.nl.

Het Vrouwenhuis werd in 1742 gesticht door de welgestelde Aleida Greve (1670-1742) die bij testament had bepaald dat na haar dood haar prachtige huis aan de Grote Aa tot een hofje voor bejaarde vrouwen moest worden bestemd. Tot 1984 werd het huis als hofje bewoond. De begane grond is tegenwoordig een museum dat op afspraak is geopend.

Het Vrouwenhuis is het laatste hofje van liefdadigheid in Zwolle dat nog het oorspronkelijke pand bezit en wordt bewoond. De interieurs van het Vrouwenhuis bevinden zich samen met de meubels, die er soms al eeuwenlang staan, in de top 72 van Nederland, samengesteld door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 22 uur geleden