Afbeelding

Brassband David geeft muzikaal invulling aan ’De Toekomst van de Wereld’

· leestijd 1 minuut Cultuur

‘Terra Futura’ oftewel ‘De Toekomst van de Wereld’ is het thema van het jubileumconcert waarmee Brassband David, de ‘Leukste Brassband van Nederland’, zaterdag 14 april aanstaande optreedt in de Geert Grootestraat 11 in Zwolle.

Het volledige programma staat zaterdagavond 14 april in het teken van ‘De Toekomst van de Wereld’. Een actueel en belangrijk thema waar Brassband David op muzikale wijze invulling aan zal geven. Op het programma staan werken van componisten die hun visie op de toekomst van de aarde muzikaal verbeelden. Zo Brassband David uit de compositie ‘Windows of the Word’ van Peter Graham ‘Amazonia en ‘Drums of Thunder’ spelen. Ook ‘Melting the Ice’ van Johan Evenepoel en ‘Nightmare’ uit ‘Cry of the Celts’ naar een arrangement van Peter Graham, staan op het programma ‘Terra Futura’.

De B-band -het jeugdorkest van Brassband David- zal op haar eigen manier een bijdrage leveren aan het thema door ‘op zoek te gaan naar het gat in de ozonlaag’. In deze zoektocht maken de jonge brassbandmuzikanten een muzikale reis om de wereld.
Binnen de B-Band is er volop ruimte voor alle soorten koperblazers passende binnen een brassband. Zowel de A-band als de B-band staan onder muzikale leiding van Wilbert Zwier.

Brassband David nodigt iedereen van harte uit om zaterdag 14 april aanstaande bij het concert aanwezig te zijn. Het optreden begint om 20.00 uur en vindt plaats aan de Geert Grootestraat 11 in Zwolle. Entree is € 7,50 en kaarten reserveren kan via www.brassbanddavidzwolle.nl.

Cultureel Ambassadeur
Brassband David is de enige brassband in Zwolle en de oudste Zwolse muziekvereniging. De muziekvereniging werd al in 1895 in Zwolle opgericht en bestaat 123 jaar. De afgelopen jaren profileert Brassband David zich, met succes, als Cultureel Ambassadeur van Zwolle. De vereniging wil graag verrassen met spannende concerten. Brassband David heeft een eigenwijze kijk op muziek maken en wil mensen met cultuur verbinden. Dit draagt ze graag binnen en buiten de stadsgrenzen uit want Brassband David is, als Zwolse vereniging, trots op Zwolle!

Meer informatie over Brassband David op www.brassbanddavid.nl

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden