Eindexamenconcert leerlingen Greijdanus Zwolle

Cultuur

Muziek op Greijdanus Zwolle is een praktijk- en geen theorievak. Daarom is er op 12 april een eindexamenconcert door de eindexamenleerlingen muziek van alle onderwijsrichtingen, namelijk VMBO, HAVO en VWO. Het landelijk eindexamen muziek bestaat uit een theoretisch schriftelijk examen. Door het schoolexamen af te sluiten met een concert is er meer ruimte voor de praktijk. Het concert wordt gehouden in de Plantagekerk in Zwolle en begint om 19.30 uur.

Op Greijdanus Zwolle kunnen leerlingen op veel manieren invulling geven aan hun muzikale talenten. Zo zijn er het Greijdanus Schoolkoor en de Greijdanus Bigband en kunnen leerlingen de vooropleiding van het conservatorium volgen. Naast muziek in de onderbouw kunnen leerlingen in alle richtingen muziek als eindexamenvak volgen.

De eindexamenleerlingen muziek hebben op 12 april eerst een praktijkdag. Tijdens die dag wordt hun musiceren beoordeeld. De leerlingen musiceren in ensembles en solistisch. Ook krijgen de leerlingen een beoordeling voor hun solfège. Daarbij moeten de eindexamenkandidaten een melodie van blad zingen en een ritme tikken. Daarnaast werken alle leerlingen aan een gezamenlijk slotstuk waarin ze allemaal zingen of spelen.

De entree voor dit eindexamenconcert is gratis, wel is er een collecte voor de onkosten. Een absolute aanrader om al dit talent te zien én te horen!

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59