Afbeelding
Carin Koopman

Lezing en stadswandeling over Klassicisme in Kampen

Cultuur

Zaterdag 28 april start de Nationale Romeinen Week. CultuurZIEN haakt aan met een lezing en stadswandeling over Klassicisme in Kampen. Tussen 14.00 – 15.00 uur geeft Carin Koopman een lezing in huis 't Brieschend Peerd, Buitennieuwstraat 17. Na een korte pauze start om 15.30 uur een stadswandeling.

Het navolgen van de bouwstijl van de Grieken en Romeinen begon in het 15e eeuwse Italië. In de 16e eeuw vond het neo-Klassicisme geleidelijk zijn weg naar het noorden van Europa. Juist de Nederlanden speelden bij het verspreiden van de kennis over het Klassicisme een belangrijke rol, met Vlaanderen als scharnierpunt. Door intensieve contacten tussen Kampen en Vlaanderen werd het Klassicisme al in de 16e eeuw in Kampen toegepast. De stadswandeling brengt de deelnemers langs bekende en minder bekende voorbeelden van Klassicisme in Kampen.

Deelname aan lezing en stadswandeling kost € 15, – (incl. koffie/thee) p.p.. Alleen de lezing bijwonen of alleen stadswandeling meelopen kost € 7, 50 p.p. Aanmelden voor deelname kan tot en met donderdag 26 april via kunst@cultuurzien.nl of via tel. (038)331 10 24. Kijk voor meer informatie op www.cultuurzien.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden