Afbeelding
Eugéne Delacroix

Het Geheim van Chopin

Cultuur

Het Geheim van Chopin
Pianist en docent Simon van ’t Hoff onthult de drijfveren van deze Poolse grootmeester

Op woensdag 25 april is Simon van ‘t Hoff te gast bij afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond. In tekst, beeld en muziek probeert Van ’t Hoff op deze avond zo dicht mogelijk bij de vaak ongrijpbare aard van Chopin te komen. Dit doet hij aan de hand van live pianospel en van diverse audiofragmenten van Chopins beroemdste werken, gespeeld door de grootste pianisten uit heden en verleden. In beeld wordt de lezing ondersteund door meer en minder bekende portretten van de componist.

Simon van't Hoff is pianist en docent. Hij studeerde af aan het conservatorium te Tilburg in zowel het lichte (2000) als het klassieke pianospel (2005). Als docent en begeleider is hij nog altijd aan deze opleiding verbonden en heeft daarnaast een eigen lespraktijk. Als pianist heeft hij o.a. een klassiek repertoire, maar treedt ook op met solisten, instrumentalisten, koren, cabaret en trio.

Naast dat alles bouwt Simon van’t Hoff speeldozen en knikkerbanen (marble runs). Als kinetisch kunstenaar werkt hij in opdracht van particulieren en bedrijven. Vele voorbeelden hiervan zijn onder zijn naam te vinden op YouTube.

Locatie: Stadkamer, Zeven Alleetjes 1A, Zwolle. Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Deelname 5 euro (3 euro voor leden HV). Contant betalen aan de zaal.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden