Afbeelding
Paul van der Wal fotografie

De nieuwe manier van thuis opbaren met Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Aarzelt u over opbaring thuis? Mijn ervaring is dat mensen achteraf niet anders hadden gewild.” Aan het woord is uitvaartondernemer Wilma Bouwmeester van Stap voor Stap Uitvaartbegeleiding, gespecialiseerd in het opbaren van overledenen thuis.

Tijdens de opbaring is zij voor vragen 24 uur per dag bereikbaar en komt zij dagelijks langs voor controle. Bouwmeester: “Een groot voordeel van thuis opbaren is dat iedereen naar behoefte, op elk moment van de dag of de nacht, bij de overledene kan zijn. De ruimte is eigen en dit wordt na afloop als waardevol ervaren. Toch liever elders? In een uitvaartcentrum kan een opbaarkamer gehuurd worden. Nabestaanden krijgen een sleutel en kunnen op elk gewenst moment naar binnen. De kosten zijn wel aanzienlijk hoger dan bij een thuisopbaring.”

Afhankelijk van de wensen verzorgt Bouwmeester een opbaring waarbij gebruik wordt gemaakt van Bio Sac 200, de nieuwe, natuurlijke en milieuvriendelijke manier van opbaren. Deze manier van opbaren maakt koelen met een koelplaat overbodig. Door zakjes, met daarin een combinatie van actieve koolstof en geïmpregneerde klei, op het lichaam te plaatsen worden geuren en vocht wat uit het lichaam komt geabsorbeerd. Bouwmeester heeft deze manier van opbaren al veelvuldig toegepaste en is zeer enthousiast. Voor een nog natuurlijkere beleving kunnen er bakken met graszoden onder de kist, opbaarplank of het bed worden gezet. Door deze regelmatig te besproeien met een oplossing van rozemarijnbadmelk en vloeibare kwarts D8, wordt warmte aan de omgeving onttrokken en blijft het de ruimte fris en koel.

Voor meer informatie zie www.stapvoorstapuitvaartbegeleiding.nl of bel met Wilma Bouwmeester: 06–182 83 761.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 22 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 23 uur geleden