Afbeelding
ROVA

Vijftienduizend leerlingen komen in actie tegen zwerfvuil

Algemeen

WIPSTRIK – Wethouder Michiel van Willigen heeft donderdag het startsein gegeven voor de Week van Mooi Schoon op de Koningin Emmaschool in Zwolle. De school gaat samen met vijftienduizend andere leerlingen uit zeventien ROVA-gemeenten de straten op om de omgeving van hun school vrij te maken van zwerfvuil.

Van maandag 16 april tot en met vrijdag 20 april doen er tweehonderd scholen mee aan de Week van Mooi Schoon, een initiatief van het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA. Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, hebben de kinderen in de omgeving van de school zwerfvuil opgeruimd. Leerkrachten en ouders begeleiden hen daarbij. ROVA haalt het ingezamelde zwerfvuil op. In Zwolle deden deze week 36 scholen mee. Alle deelnemende leerlingen ontvingen een cadeau: het Grondstoffen kwartetspel, met interessante weetjes over grondstoffen, zwerfvuil en afval.

De Week van Mooi Schoon is een samenwerkingsproject op initiatief van ROVA. In samenwerking met zeventien ROVA-gemeenten en scholen uit het basisonderwijs wordt zwerfvuil opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59