Afbeelding
Rosa van Ederen

Drie events "Who made my clothes?" in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Drie event #Whomademyclothes in Zwolle!

In de Fashion Revolution Week, van 23 t/m 29 april, zijn drie activiteiten #whomademyclothes in Zwolle. Het resultaat van de Call to Action door Map Renes, alias groenkapje. Na het instorten van de modefabriek Rana Plaza in Bagladesh in 2013 organiseerde zij een Duurzaam Café om aandacht te vragen voor eerlijke mode in Zwolle. Een jaar later start de Engelse Carry Somers het initiatief "Fashion Revolution Day". Inmiddels is deze actie uitgegroeid naar een week. Het is nu de vijfde editie en wereldwijd worden 1.000 events georganiseerd.

In Zwolle!

Op 19 april geeft Map Renes een gastcollege aan VWO leerlingen van Greijdanus College. In een reeks filmpjes aandacht voor maken van mode, kinderarbeid en eerlijke mode. De leerlingen onderzoeken hoe hun kleding scoort op het gebied van duurzaamheid bij rankabrand.

Bij Cibap zijn er diverse activiteiten tijdens Fashion Revolution Week. Bij Materia is een onderzoek naar materialen en modelabels, exposeert Map Renes haar mode #Waterzooi en worden videoclips getoond.

Ook de redactie van ClubCele organiseert een meet up #MadeinChina op dinsdag 24 april in Odeon. Gastspreker is Janet Mensink, zij werkt voor Sustainable Apparel Coalition, reist over de hele wereld om de productie van mode te verbeteren en woont in Zwolle.

Waarom?

Ondanks afspraken voor verbeteren van de modeproductie is de consument vaak onwetend. In de week Fashion Revolution week elkaar ontmoeten en informeren om later andere keuzes te maken bij aankoop mode. De consument kan favoriete modemerk vragen om transparant te zijn over hoe mode is gemaakt. Vandaar de vraag #whomademyclothes. Zie ook facebookevent “FashionRevolutionWeekinZwolle.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37