Hoe blijf je jezelf in het 'sollicitatiegeweld'

· leestijd 1 minuut Algemeen

in de workshop die ArboPositief Zwolle elke 2 weken voor werkzoekenden organiseert, komen woensdag 25 april, 2 ervaringsdeskundigen hun verhaal vertellen.

Mariël van de Ven is zo enthousiast over de sollicitatietraining die ze heeft gevolgd dat zij deze informatie graag verder deelt. En Susanne Butter komt (als wederdienst) uitleggen hoe zij het vinden van werk heeft ervaren. Na lang voor dezelfde werkgever te hebben gewerkt, kwam daar eind vorig jaar een einde aan. Zij moest zichzelf opnieuw gaan uitvinden, waar ook ArboPositief een (positieve) bijdrage aan heeft kunnen leveren.

Zoals ze zelf schrijft:

"Hoe blijf je jezelf tussen al het 'sollicitatiegeweld'?

Wat doe je als je van nature niet zo zelfverzekerd bent?

Wat als het gevoel jezelf te moeten verkopen je blokkeert?

En hoe zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft om te solliciteren?

Susanne vertelt graag over haar ervaringen in de hoop dat anderen er iets aan hebben.

'Solliciteren is vallen, jezelf herpakken en weer opstaan. Het jezelf herpakken, is niet altijd makkelijk. Toch zijn er soms maar kleine veranderingen nodig om weer met vertrouwen verder te gaan en om uiteindelijk te bereiken wat je wilt. Zónder jezelf daarbij geweld aan te doen. Sterker nog juist dóór jezelf te blijven en keuzes te maken die bij je passen.'

Susanne gaat in op het contact met het UWV, de opzet van de brief en het CV en op verschillende gesprekken (netwerk- en sollicitatiegesprekken)."

25 april vanaf 10:00 u zijn alle werkzoekenden van harte welkom in 50/50 workcenter, Dijkstraat 6 in Zwolle

geen entreeprijs, de koffie kost € 1,50

ArboPositief is een actieve organisatie van, voor en door werkzoekenden. We informeren, motiveren, inspireren en stimuleren elkaar. Zo houden we workshops, trainingen en netwerkbijeenkomsten. In de oneven weeknummers is er altijd een bijeenkomst. Ons doel is positief samenwerken aan de toekomst van mensen die deel willen nemen aan de werkende samenleving.

Voor meer informatie, zie www.arbopositief.nl en je kunt ons mailen via zwolle@arbopositief.nl