Afbeelding

Duel Dieze West tegen VV Kampen gestaakt na vechtpartij en achtervolging

· leestijd 2 minuten Sport

ZWOLLE – Het duel tussen Dieze West en VV Kampen is zaterdag in de 85ste minuut gestaakt nadat de boel helemaal escaleerde. Kampen stond op dat moment op een 1-6 voorsprong. Het liep zelfs zo uit de hand dat een speler van VV Kampen op de vlucht sloeg. “Hij heeft buiten het sportpark een onbekende auto aangehouden. “Daar is ie ingesprongen”, aldus Kampen-voorzitter Ron Diender.

VV Kampen werd in de aanloop naar de wedstrijd benaderd door Dieze West om het duel te verzetten vanwege een gebrek aan spelers bij de Zwolse ploeg. Kampen wilde hier niet aan meewerken. Uiteindelijk werd het duel van Dieze West 2 eruit gegooid, zodat er een beroep kon worden gedaan op deze spelers uit dit team.

In de wedstrijd zette Kevin Veger Kampen zaterdag al snel op voorsprong. Daarna verzuimde de ploeg aanvankelijk om de score op te voeren. Na zo’n twintig minuten besloot de arbiter een korte afkoelingsperiode in te lassen. Daarna liep Kampen uit naar een 0-3 ruststand via Wesley van Winsum en Nebi Ozturk. Vlak voor rust moest Dieze West verder met tien man. Een speler van Dieze West kreeg een gele kaart. Nadat hij applaudisseerde richting de arbiter kreeg hij een tweede gele kaart erover heen.

Na rust deed Said Shimeri namens Dieze West in de 55ste minuut wat terug. Daarna liep Kampen weg via treffers van Brian Fröger, Kevin Veger en Max van Moll. In de loop van de tweede helft werd de sfeer in het veld steeds grimmiger.

Enkele minuten na de 1-6 van Moll in de 82ste minuut liep het helemaal uit de hand. Na een opmerking van een speler van Kampen sloeg de vlam in de pan. Hij kreeg verschillende keren diverse klappen van een speler van Dieze West. Even later werd hij ‘opgejaagd’ door spelers van Dieze West. “Het was heel bedreigend”, aldus Kampen-trainer Arjan Ten Hove.

De speler van VV Kampen sloeg op de vlucht en probeerde zo snel mogelijk het sportpark te verlaten. “Hij is door een sloot gekropen en heeft vervolgens auto’s aangehouden. Bij de tweede auto is hij ingesprongen”, aldus voorzitter Diender. De scheidsrechter staakte de wedstrijd en besloot ook om de desbetreffende speler van Dieze West een rode kaart toe te kennen. Bij Kampen nam ondertussen de ongerustheid toe. Niemand wist waar de gevluchte speler was. Uiteindelijk bleek dat de automobilist hem naar de accommodatie van VV Kampen had gebracht.

Volgens secretaris Jessica Mulder van Dieze West was het niet zo dat de speler van Dieze West ‘om niets door het lint ging’. “Die speler van VV Kampen zei iets verschrikkelijks. Daarna heeft onze speler geduwd en misschien geslagen. We keuren het absoluut niet goed wat er is gebeurd, maar er was wel een aanleiding. Dan moet je als club ook bij jezelf te rade gaan. Je kunt niet zeggen dat Dieze West alleen schuld heeft en Kampen helemaal niet. Dat is de omgekeerde wereld. Maar wij willen dit niet op een voetbalveld.”

Kampen-voorzitter Diender weet nog niet of zijn club actie gaat ondernemen bij de KNVB. “Daar gaan we ons over beraden. Maar de KNVB moet wel eens een keer wat gaan doen aan Dieze West. Dit was niet de eerste keer dit seizoen dat het mis is gegaan. Maar het moet niet zo zijn dat wij hier ook de dupe van gaan worden.”

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59