Afbeelding

Landstede Basketbal begint als nummer drie of twee aan play-offs na winst in heerlijke kraker

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)
ZWOLLE - De clash tussen Landstede Basketbal en Den Bosch is er één om van te smullen. Beide ploegen moeten winnen om zeker te zijn van plek drie. Donar ontlopen in de voorrondes van de play-offs is het credo. Landstede wint de boeiende kraker met 86-78.

De belangen zijn voelbaar in een duel dat alle kanten op kan. In het eerste kwart houden de kemphanen elkaar in evenwicht en sluiten af bij 15-14. De bezoekers nemen dan het initiatief met driepunters van onder meer Mike Miklusak. De thuisploeg is taai en vecht zich naar een 39-30 ruststand. Ook in het derde bedrijf blijft Landstede bij 56-52 aan de goede kant van de score. In het laatste kwart zetten de Bosschenaren aan en komen bij 67-66 op één punt. De spanning is om te snijden.

Sherron Dorsey-Walker, Jordan Gregory en Nigel van Oostrum zorgen voor lucht met driepunters. Miklusak antwoordt dan nog wel met twee bommetjes, maar het is de nekslag. In de slotminuut probeert Den Bosch via overtredingen in balbezit te komen. De Zwollenaren zijn echter scherp vanachter de vrije worplijn. Een mooie zege van 86-78 is het verdiende resultaat. De derde plaats is binnen en bij verlies over een week van Den Bosch bij Donar worden de Zwollenaren zelfs tweede.

Voor Ralf de Pagter is het een bijzondere avond. De forward speelt een ijzersterk duel, sprokkelt zeventien punten bij elkaar en wordt gekozen tot ‘man of the match’. Daarnaast haalt hij voor de Stichting ISA bij diverse acties 4767 euro op. De Pagter is ambassadeur van die organisatie die meisjes in ontwikkelingslanden de kans geeft om te sporten door een veilige omgeving voor ze te creëren. ”Dit is inderdaad een avond om niet snel te vergeten. Ik ben basketballer, dus de winst staat voorop. We groeien met de week. Vandaag wonnen we vooral op mentaliteit. Ik verwacht veel van de play-offs. En de opbrengst voor ISA maakt de avond helemaal goed. Daar ben ik ook erg blij mee.”

Afbeelding
Afbeelding
 Ralf de Pagter
Afbeelding
Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 uur geleden