Wereld Tai Chi Dag 2018 gaat over grenzen…

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 28 april vieren we in Zwolle weer de Wereld Tai Chi Dag in Park De Wezenlanden.

Wereldwijd tonen taichi beoefenaars jaarlijks deze laatste zaterdag van april hun meditatieve krijgskunst om ook anderen te laten kennismaken met deze Chinese bewegingsleer. Hierdoor ontstaat er een Global Tai Chi Wave; een golf van positieve energie over de aarde.

In Zwolle is dit de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelzijdig dagvullend en gratis evenement met een afwisselend programma vol workshops en demonstraties, voor alle leeftijden, dat honderden bezoekers trekt uit heel Nederland.

Verschillende leraren uit alle windstreken bieden gratis workshops aan. Dit jaar gaan we zelfs ver over de grenzen; er zijn leraren uit Taiwan, Italië en Duitsland. Dus kom ook in beweging en laat je verrassen door het kleurrijke aanbod.

Om 10.00 uur starten we met gezamenlijke warming up oefeningen. Daarna zijn er tot 16.00 uur afwisselende workshops waarin u kunt kennismaken met het brede spectrum van Tai Chi; van krijgskunst (met wapens als stok, waaier of zwaard), tot mindful bewegen. Altijd ter bevordering van een gezond en soepel lichaam.

Tussendoor zijn demonstraties van de diverse Tai Chi-vormen en om 12.00 uur doen we samen de Global Tai Chi Wave.

De workshops zijn laagdrempelig; iedereen kan meedoen en zo iets ervaren van de vele kwaliteiten die tai chi in zich heeft. Er is dus voor elk wat wils…

Door het ontspannen en aandachtig bewegen verbetert je gezondheid en versterkt je lichaamsbewustzijn.

Naast de Tai Chi activiteiten is er steeds meer ruimte voor bewustzijn in bredere zin van het woord en is er rondom het veld een afwisselende markt ontstaan waar diverse diensten en producten aangeboden worden. (zoals acupunctuur, Rebalancing, Avatar, Leguano schoenen, etc.…)

De hele dag door kun je sumoworstelen, kraanvogels vouwen, knutselen, je laten masseren, rondlopen over de markt en genieten van koffie of thee van Het Konkeltje met heerlijk eten uit de roze caravan van De Theetantes.

Deze dag wordt georganiseerd door Stichting Gunga Din De Waterdrager. Uw donaties zijn van harte welkom, zo kunnen we dit evenement gratis blijven aanbieden. Maak uw gift over op bank nr. : NL81ABNA058.16.82.009

Meer info en het volledige programma: www.wereldtaichidag.nl

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 18 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 19 uur geleden
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 20 uur geleden