Help de overheid gaat digitaal!

Algemeen

Het doorgeven van een verhuizing aan de gemeente, of het aanvragen van een toeslag gaat tegenwoordig via internet. Ook over je belasting, kinderbijslag en pensioen kun je vrijwel alleen nog maar digitaal berichten ontvangen en versturen. Dat hoeft geen probleem te zijn als je weet wat je moet doen. De cursus Digisterker helpt daarbij, in mei start een nieuwe cursus.

De cursus omvat 3 dagdelen en wordt gegeven op dinsdagavonden 8, 15 en 22 mei van 19.00-21.00 uur bij Stadkamer Aalanden (winkelcentrum Dobbe). De kosten bedragen 7,50 Euro (incl. koffie /thee en werkboek). Iedereen die kan omgaan met de computer én een e-mailadres heeft, kan zich voor de cursus opgeven via de stadkamer.nl of door een mail te sturen naar hallo@stadkamer.nl. Men hoeft geen lid van Stadkamer te zijn.

De gemeente Zwolle organiseert in samenwerking met Stadkamer de cursus Digisterker, waarin deelnemers leren hoe ze veilig overheidsdiensten via internet moeten gebruiken. Daarnaast wordt er geholpen met het aanvragen van een DigiD: de digitale handtekening.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden