Afbeelding

Muziek uit Joodse traditie in synagoge

Algemeen

BINNENSTAD – De Zwolse synagoge presenteert op zondag 6 mei de muziektheaterproductie ‘Berlijn - Parijs - Broadway’. Daarmee geeft ‘Muziek uit de Joodse traditie’ een vervolg aan het succesvolle eerste concert.

De voorstelling ‘Berlijn – Parijs – Broadway’ heeft als ondertitel ‘een muzikale vluchtroute’. Het stuk bevat muziek uit de jaren dertig, veertig en vijftig van de joodse componisten Hanns Eisler, Kurt Weill en Paul Dessau. Zij vluchten voor de nazi’s van Berlijn naar Parijs en vervolgens New York. De voorstelling neemt het publiek met allerlei composities mee op deze vluchtroute.

De zangers Diet Gerritsen, Anneke van Wassenhove, Tom Grondman en Melvin Massaquoi brengen met muzikanten Frank Deiman, John Hondorp en Antoon Aukes een programma vol weemoed, strijdbare muziek én humor. Zij krijgen versterking van een koor. Kaartjes voor de voorstelling kosten 10 euro per stuk. Reserveren via: muziekuitdejoodsetraditie@gmail.com of 06-40677067. De synagoge is gevestigd aan de Samuel Hirschstraat 8.