Afbeelding

Stil in klei en olie

Cultuur

Een stille expositie in de vm. Synagoge Dalfsen

In de meivakantie organiseert de vm. Synagoge Dalfsen de expositie ‘Stil in klei en olie’. Twee dorpsgenoten tonen hun werk. Dorothé Brinkman laat keramische beelden zien en Frans Adriaenssen toont kleine schilderijen. Ondanks de grote verschillen tussen beiden in materiaal en techniek, is de verstilling in hun beelden een belangrijke overeenkomst.

De kleine olieschilderijen op hout van Frans Adriaenssen tonen een grote aandacht voor gewone dingen (een glas, een lezende figuur) en liefde voor het ambacht en de verf.

Nadat het een aantal jaren stil heeft gelegen, heeft hij twee jaar geleden het schilderen weer volop opgepakt. Hij werkt precies en geduldig, met vele lagen, om zo tot verstilde beelden te komen.

De keramische dieren van Dorothé Brinkman zijn eenvoudig van vorm en kleur, terloops en ingetogen. Zij heeft zich als autodidact ontwikkeld in het tekenen en schilderen. Sinds een paar jaar werkt zij ruimtelijk met keramische beelden. Vanuit de ruwe chamotte klei bouwt zij vooral dieren maar ook mensfiguren met een grote verstilling.

Tentoonstelling is geopend:
dinsdag 1 mei tot en met vrijdag 4 mei 2018 van 14.00 -17.00 uur en
zaterdag 5 en zondag 6 mei van 10.00-17.00 uur.

Op deze laatste twee dagen doet de vm. Synagoge als Kunstpunt mee aan Kunst om Dalfsen.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden