Afbeelding

Hedon Presents muziekmiddag!

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zondag 29 april geven drie rockbands onder de noemer Hedon Presents een gratis show in de kleine zaal van Poppodium Hedon: Backland, Between May and April en Epifyse. Onder de noemer Hedon presents opent Hedon iedere laatste zondag van de maand haar deuren om de nieuwste acts uit de kop van Overijssel te presenteren.

Backland
Backland is een jonge Electropop band, maar hebben ondanks hun leeftijd al vroeg een eigen sound ontwikkeld. De band heeft al op verschillende podia en festivals gestaan waaronder Theater t Voorhuys, Noppop, Poppodium Underground en De Klos, en op de Nacht van Oranje in Emmeloord. Backland heeft door de jaren heen al verschillende Singles gereleased waaronder Abandoned, Taking It Down en Hide. Na het behalen van de tweede plaats tijdens de voorronde van Flavourland 2016 en eerste te zijn geworden tijdens de Popnight van Cultuurbedrijfnop, besloot de band hun eerste album te maken. De opnames, welke mogelijk gemaakt werden door het winnen van de Popnight, begonnen in april 2017. Momenteel is Backland meer dan tienduizend keer gestreamd op Spotify en is het album ook beschikbaar op iTunes en andere streamingsdiensten.

Between May and April
Between May and April is een conceptual rockband die staat voor grootse, meeslepende tracks en energieke rocknummers. De band is ontstaan uit de restanten van verschillende Flevolandse bands (Riot Van, Catalyze, Smalltown Heroes) die hun krachten bundelden om met elkaar vette nummers te maken. De band schrijft eigen nummers vol lagen en texturen die getypeerd worden door de lang uitgestreken composities met pieken en dalen. Laat je emotioneren door Between May and April!

Epifyse
Epifyse is een Grunge/Metal band uit Zwolle bestaande uit: Quincy van Dijken, Marten Nieboer, Stefan Flierman, Kristian van Alphen en Wouter Schulte. Het plezier van muziek maken staat voorop! Op het podium voelen deze 5 muzikanten zich op hun gemak. Met veel plezier en enthousiasme gaan ze te werk en proberen zoveel mogelijk mensen te benaderen met hun energie! Deze jongens weten er een goeie show van te maken. Er gebeurt genoeg op het podium!

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 5 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02