Afbeelding

Op 4 mei 21:00 uur: Muziektheatervoorstelling "De Nachtzijde van het Leven" in Synagoge Zwolle.

Cultuur

Theater Initiatief Zwolle (TIZ) presenteert onder de titel De nachtzijde van het leven een zoektocht naar Bob Hanf. Deze bestaat uit een tentoonstelling van zijn schilderijen, een muziektheatervoorstelling, lezingen en een luistersessie. De uitvoeringsperiode is niet toevallig gekozen. De start op 14 april is de datum van de Zwolse bevrijding en de voorstelling van 4 mei sluit aan op de dodenherdenking.

Gedurende de gehele periode is er een tentoonstelling van zijn schilderijen in de Stadkamer (Zeven Alleetjes 1a, Zwolle).

Op 4 mei wordt om 21:00u in de Synagoge, Samuel Hirschstraat 8, Zwolle in het kader van Theater na de Dam aansluitend op de dodenherdenking de derde uitvoering gespeeld van De nachtzijde van het leven, muziektheaterproductie naar leven en werk van Bob Hanf. Regisseur Tijmen Dokter heeft met de spelers Ineke Roetink, Onno Sijperda, Gerard Zuyderhoff, Sheila Zwanenburg en componist Alex Manassen een intrigerende ontmoeting samengesteld met Bob Hanf en zijn werk.

Huib Ramaer schreef samen met Wim van der Beek, Niels Bokhove en Ruth Tillema-Hanf “Bob Hanf, veelzijdig kunstenaar”, dat in 2007 verscheen bij Waanders Uitgevers, Zwolle. Deze publicatie (met een cd waarop muziek van Hanf staat) is te koop in de Synagoge.

Zie voor nadere informatie, prijzen en reserveringen: www.tiz.nu