Afbeelding

Zwols duet naar finale Kunstbende en Bevrijdingsfestival

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Met het gezamenlijk geschreven duet ‘Hometown’ hebben de Zwolse jonge talenten Micah (17) en Julia Sabaté (18) de landelijke finale gehaald van Kunstbende 2018.

Pop, folk, country & jazz zijn de bronnen waar dit jonge gelegenheid duo uit put. Op 5 mei spelen Micah en Julia op het Deltionstage van het Bevrijdingsfestival Overijssel en ze doen een set op het Kunstbende podium. Daarnaast zijn ze uitgenodigd om als de Overijsselse Kunstbende finalisten één lied te spelen op het hoofdpodium. Het duo speelt op 30 juni 2018 in de landelijke finale van de Kunstbende in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Naast het behalen van de Kunstbende-finale is er nu ook een single verschenen. Het is een lied over het verlangen naar vrijheid en het volgen van je eigen waarheid, geschreven op verzoek van Studiecentrum Rechtspleging (SSR) in samenwerking met Rode Hoed Amsterdam. Aanleiding is de zevende Meillo-lezing onder leiding van dagvoorzitter Hanneke Groenteman op 5 oktober 2018. Het nummer is opgenomen eind januari 2018 tijdens een opnamesessie in de Excelsior Recording studio in Amsterdam.

Gitarist, pianist en zanger Micah schreef rond zijn zevende zijn eerste lied. Zijn muzikale helden, Michael Jackson, Cash, Prince, John Mayer en Chet Baker, beïnvloedden en inspireerden hem bij de zoektocht naar zijn eigen stijl, melodieën, sound en woorden. Inmiddels heeft hij twee songs digitaal uitgebracht. De eerste ‘Help me Lord’ bracht hij uit op zijn vijftiende en heeft via Spotify inmiddels ruim 300.000 streams. In maart 2018 kwam zijn tweede lied ‘Let me Rise’, geschreven voor de bruiloft van zijn oudste broer.

Julia speelt vanaf haar zevende viool en maakt sinds haar twaalfde deel uit van het fameuze Britten Jeugdstrijkorkest. Naast haar liefde voor klassieke muziek is er de liefde voor jazz en singersongwriter-muziek. Die liefde deelt ze met Micah en inmiddels werken ze nu ruim een jaar aan een gezamenlijk, eigen geschreven repertoire. Julia studeert jazz zang aan het conservatorium in Amsterdam.