Afbeelding
Pedro Sluiter

Berkum-vrouwen in Zwolle onthaald met vuurwerk

Sport

ZWOLLE - Na vier seizoenen in de tweede klasse heeft het vrouwenelftal van Berkum de fel begeerde titel binnen. Met een 1-3 overwinning op DVS '33 bezegelde Berkum het kampioenschap.

Met slechts één nederlaag werd Berkum drie wedstrijden voor het einde al kampioen. Door die eerste en enige nederlaag, tegen Bergentheim, moest het kampioensfeest een week worden uitgesteld en werd de titel bezegeld in een uitwedstrijd. Dat maakte het feest er niet minder om.

“We hadden een bus meegekregen van de vereniging. Op het veld was er champagne. We hebben toen een klein feestje gevierd in de kleedkamers”, vertelde elftalleider Tanya Vaartjes. “In Zwolle stonden ze ons op te wachten met vuurwerk. Er was een buffetje, een toespraak van de voorzitter, heren 1 kwam nog langs. Onze sponsor had zo'n negenliter-champagnefles geregeld en voor alle speelster nog een aparte fles. Het was al met al geweldig. Dit vergeet je nooit meer.”

Door doelpunten van Joanne Kistemaker, Anouk van Vilsteren en Femke van den Dijssel nam Berkum een 0-3 voorsprong in Ermelo. Berkum hoopt in de laatste drie duels de grens van honderd doelpunten nog te passeren en wil tevens zo hoog mogelijk eindigen in de Salverda Trofee. Van den Dijssel kroop dankzij haar treffer dichter naar de top drie in de Zwolse topscorerscompetitie.